קים ג'ונג איל, שליט קוריאה הצפונית הלך לעולמו בעקבות התקף לב שקיבל בזמן נסיעה ברכבת. צפון קוריאה הינה מדינה מסתורית שלא הרבה ידועה עליה, אחת הדוגמאות שממחישות את הערפול בנוגע לצפון קוריאה הינה העובדה שהעולם ידע על מותו של הרודן רק 24 שעות אחרי שזה קרה בפועל. קריינית החדשות הקוריאונית הודיעה בבכי על מות המנהיג ואז ניתן האות למסע אבל עממי. הדרום שלח את תנחומיו אבל רק בשביל להזכיר לנו את המתיחות היה ניסוי טילים שנערך על ידי הצפון באותו יום(נאמר שמדובר על תכנון מוקדם שלא קשור לתאריך).
קים ג'ונג איל כונן משטר של דיקטטורה והיה פרנואיד, הוא פחד כל הזמן מפלישה של ארצות הברית ודרום קוריאה. לכן הוא שמר על כוננות מתמדת של הצבא ופיתח מערכת משוכללת של טילים גרעיניים. בניגוד לקידמה הצבאית אזרחי המדינה חיו במציאות של עוני ורעב.קלינטון ניסה לשפר את היחסים בין צפון קוריאה לארצות הברית ושלח את מדליין אולברייט להיפגש עם ג'ונג איל אך לא ניתן גם היום לכנות את היחסים כחמימים.
יורשו של קים ג'ונג איל
לא ידוע רבות על יורשו של ג'ונג איל, שמו הוא קים ג'ונג און והוא מזכיר מאוד מבחינה חיצונית את סבו שהיה אבי המהפכה של המדינה. משערים שעובדה זו עשויה לעזור לו על מנת להשיג את אמון ההמון. יש שאומרים שהוא ביצע סדרה של ניתוחים פלסטיים על מנת שיראה דומה לסבו. השאלה הגדולה היא כיצד ינהג מבחינת מדיניות חוץ והאם ייזהר בשימוש בנשק גרעיני?
המצב הזה של דיקטטורות שמחזיקות אטום יכולה מאוד לסכן את שלום העולם. בכלל נראה שהעולם מתקדם מבחינה טכנולוגית אבל מבחינת מוסר הוא עדיין נשאר מאחור. את הדוגמאות ניתן למצוא במדינות השונות באפריקה בהן היה ג'נוסייד ב 20 השנים האחרונות, ביניהן רואנדה וסודן. ניתן לראות שמדינות המערב למרות שיכלו בחרו לא להתערב בהתנהלות של מנהיגים שהשמידו חלקים בעמם.
איל פרומו